La jornada 19 va deixar un sabor agredolç al San Rafae, que jugava a casa. L'Aspe U.D. es va imposar a l'equip ontinyentí en un partit igualat, que bé va merèixer la victòria per als ontinyentins, o almenys, l'empat.
Un gol en el descompte dels alacantins va sentenciar el marcador 2-3. Es va tornar així a repetir la mateixa història que en el partit d'anada: l'Aspe se'n portava el partit in extremis, malgrat que el Sant Rafael havia estudiat bé al rival.
La primera part va estar molt igualada, i cal destacar el treball defensiu de tots dos equips, que va deixar el marcador 0-0 al descans. No obstant açò, els de Ángel Guarner van tenir una oportunitat clara a través de Carlos, que no va arribar a materialitzar.
En el segon temps l'Aspe es va avançar en el 58’, i va ampliar distàncies amb un segon en el 72’, provocat per un servei de cantonada.
El míster va realitzar un canvi de jugadors i va arribar així la igualada en el marcador. Omar va marcar el primer tant de penal, en el 78’, després d'una falta a Bernat. I minuts després, una bona jugada elaborada de tot l'equip va posar la pilota a Omar, que es va quedar cara a cara amb el porter i va ficar l'esfèric en porteria. El Sant Rafael va saber reposar-se, però en una distracció a pocs minuts de finalitzar el partit, l'Aspe marcava el gol de la derrota per als ontinyentins.
Guarner destaca el bon joc del seu equip, que va defensar bé davant un rival fort, segon en la taula, i assegura que “va merèixer molt més”.
El Sant Rafael va acusar les baixes d'última hora de Mora i Lurbe, que van afectar a l'estratègia de joc, i així com les expulsions de dos jugadors des de la banqueta, Toni i Alberto Pérez.
A ressaltar, Edu en la porteria, que va fer diverses parades a boca de canó espectaculars; Omar en la part davantera; i a César en defensa central, que va estar impecable.
L'objectiu de Guarner és recuperar la senda de la victòria en el partit d'aquest cap de setmana fora de casa contra el líder, el C.F. Tous. Recupera a Lurbe, però compta amb les baixes de Toni i Alberto Pérez, i el míster espera recuperar a Ramón. Mora i Salva seran dubte.
Serà un partit a priori complicat, no solament per la qualitat del rival i el minvament de jugadors, sinó per les condicions del camp del C.F. Tous, amb gespa natural i unes dimensions més xicotetes. De totes maneres, Guarner confia en el seu equip i no busca excuses. El seu objectiu és anar a per totes.