El secretari autonòmic d'Indústria, l'ontinyentí Felipe Carrasco, visitava el dimecres la seu de COEVAL per a presentar davant alcaldes de la comarca i representants del sector empresarial el Pla d'Eixos Industrials que la conselleria està preparant amb l'objectiu d'invertir en els territoris i dotar-los de major competitivitat. Com a pas previ a decidir les inversions, s'ha identificat un eix industrial que abarca les comarques de la Vall d'Albaida, la Foia de Castalla, l'Alcoià, el Comtat, i la Costera, que tenen una població de 300.000 habitants i un alt percentatge d'ocupació industrial, amb 35.000 llocs de treball en aquest sector.
L'objectiu de pla, explicava Carrasco, és estudiar les necessitats d'estes comarques quant a sòl industrial i infraestructura. Per a això, la col·laboració amb els Ajuntaments i sectors empresarials és "fonamental", detallava el secretari autonòmic d'Industrial, qui avançava que una vegada reunides totes eixes necessitats en el pla, serà el moment de parlar d'inversions i de a quines administracions li correspon cada inversió, donat que és un pla en el qual es pretén que participen i s'involucren totes les administracions.
Tot això, afegia, amb l'objectiu de crear en estes cinc comarques un eix industrial que siga "pol d'atracció" no sols per a noves indústries espanyoles, sinó també estrangeres. En este sentit, Carrasco explicava que des del seu departament han detectat l'interés d'empreses espanyoles i estrangeres per instal·lar-se a la Comunitat Valenciana, d'ací la importància de poder-los oferir sòl industrial i bones infraestructures.

15 milions de metres
Felipe Carrasco explicava que han calculat que les cinc comarques del futur Eix industrial tenen 14 milions de metres quadrats, dels quals només s'han desenvolupat 5 milions, per tant, hi ha un gran potencial per explotar. Per a això, el pla pretén fer un mapa del sòl industrial i així poder analitzar la capacitat de creixement de cada zona i facilitar el seu desenvolupament.

Infraestructures
A més d'aconseguir més sòl industrial, la segona part del pla és desenvolupar les infraestructures necessàries perquè el territori siga competitiu. En este sentit, Felipe Carrasco va recordar el compromís de Carlos Mazón d'acabar el desdoblament de la CV60m, que qualificava com una "necessitat imperiosa" i que espera es puga iniciar les obres en esta legislatura. També el pla contemplaria les necessitats d'infraestructures de transformació i transport energètic. Precisament, respecte a la possible implantació de la planta de biogàs en Aielo, que ha alçat un ampli rebuig veïnal i empresarial, Felipe Carrasco defensava la necessitat d'avançar cap a la descarbonització, però reconeixia que plantes d'este tipus no es poden implantar a la força i apel·lava a buscar solucions, al mateix temps que recordava que el projecte va sorgir en l'etapa del Govern del Botànic i que l'Ajuntament d'Aielo, governat pel PSOE i Compromís, en un primer moment, va aprovar l'informe de compatibilitat.